Η μαγεία του χορού είναι η εκτόνωση για μικρούς και μεγάλους...

Ο χορός και τα είδη που διδάσκουμε !

Ο χορός είναι μια τέλεια αρμονία της συναισθηματικής έκφρασης, σκέψης και κίνησης.
Ο χορός είναι ο πληρέστερος και αμεσότερος τρόπος έκφρασης και δημιουργίας.
Η αποδοτικότερη ηλικία έναρξης της σχέσης του παιδιού με το χορό είναι η ηλικία μεταξύ
3,5 έως 6 χρόνων. Τα πρώτα βήματα αυτής της σχέσης , τα πρώτα μαθήματα, είναι καταλυτικά.

Η προσαρμογή με το περιβάλλον, η γνωριμία με το πρόσωπο, την έννοια και το ρόλο του δασκάλου,
η εξοικείωση με την ομαδική προσπάθεια γίνεται μέσα από την μουσικοκινητική αγωγή.

Baby dancing

Είναι μουσικοκινητική αγωγή για παιδιά 2-3 ετών που χορεύουν μαζί με την μαμά.

Μουσικοκινητική αγωγή

Μουσικοκινητική αγωγή είναι ο συνδυασμός της μουσικής με την κίνηση. Είναι μία ολοκληρωμένη αγωγή με στόχο να καλλιεργήσουν τα παιδιά τις σωματικές, πνευματικές και ψυχικές τους ανάγκες. Το μάθημα ξεκινά μέσα από παιχνίδι κι έτσι γίνεται μια βιωματική εμπειρία που ενεργοποιεί όλες τις αισθήσεις με αποτέλεσμα η μάθηση να έρχεται αβίαστα.
Η μουσικοκινητική αγωγή περιλαμβάνει ΜΟΥΣΙΚΗ, ΚΙΝΗΣΗ και ΛΟΓΟ. Τα παιδιά εξελίσσονται, αποκτούν μουσικότητα, ρυθμό, την αίσθηση του χρόνου, εξοικείωση με το σώμα μέσα στο χώρο και το χρόνο, διοχέτευση της ενέργειας του σώματος μέσα από μουσικά ερεθίσματα. Ο λόγος γίνεται το μέσον για να βιώσουν τα παιδιά το ρυθμό των λέξεων που γίνονται ήχοι και τραγούδι. Πολλές φορές γίνεται χρήση στίχων, ποιημάτων, λέξεων καθημερινών.
Με βάση όλα τα παραπάνω μπορούμε να καταλάβουμε ότι τα οφέλη της μουσικοκινητικής αγωγής είναι πολύ σημαντικά για το παιδί που μαθαίνει τον εαυτό του, εξελίσσεται κοινωνικά, μαθαίνει να ακολουθεί κανόνες, να συνεργάζεται, να κερδίζει και να χάνει. Και όλα αυτά παίζοντας.

Το κλασικό Μπαλέτο

Τι είναι το Μπαλέτο;
Είναι μια χορογραφική σύνθεση προορισμένη α παρουσιάζεται σε κοινό, με ή χωρίς μουσική, ερμηνευμένη από έναν ή περισσότερους χορευτές. Είναι ο συνδυασμός χορού, μουσικής, σκηνικών, κοστουμιών και φωτισμού. Η προσεκτική εκπαίδευση αναπτύσσει όλα τα παρακάτω που απαιτεί το Μπαλέτο:

Ποια είναι τα βασικά στοιχεία του Μπαλέτου;
Το κέντρο βάρους του σώματος είναι η κοιλιά. Τα βήματα είναι σταθερά όπως και οι τοποθέτηση των χεριών και ποδιών τα οποία αποτελούν τη βάση της τεχνικής. Το σώμα πρέπει να στέκεται τελείως ευθεία. Το μάθημα του μπαλέτου δημιουργεί πειθαρχημένους χαρακτήρες, γυμνασμένο σώμα σε συνδυασμό με την κλασική μουσική και την ευχάριστη ατμόσφαιρα του κλασικού χορού που προσφέρει ωραίες κινήσεις, ευλυγισία, ενδυνάμωση.

Σύγχρονος Χορός

Εκτός από το κλασικό Μπαλέτο έχοντας ως βάση την τεχνική του, υπάρχει και ο Σύγχρονος χορός. Αν ο κλασικός χορός πάντα εκφράζει μια προσπάθεια του ανθρώπου να σηκωθεί πάνω από τη γη για να πετάξει, στο σύγχρονο χορό, αντιθέτως, τα πάντα οδηγούν τον άνθρωπο να πατάει στη γη, για να την νιώθει. Ακόμα και τα άλματά του καταλήγουν κάτω. Ο σύγχρονος χορός απευθύνεται σε αρχάριους και προχωρημένους, σε έφηβους και ενήλικες. Τα Συστήματα του Σύγχρονου Χορού Σύστημα Limone Το μάθημα στηρίζεται πάνω στις βασικές αρχές της τεχνικής του Jose Limone. Συμπεριλαμβάνει στοιχεία Release Technique και εξελίσσεται μέσα από μία σύγχρονη δομή όπου εξετάζεται η στάση του μαθητή τόσο με το σώμα του όσο με το χρόνο και το χώρο γύρω του, το πάτωμα, τα επίπεδα, τις κατευθύνσεις. Η δομή του μαθήματος είναι να αναπτύξει γνώση της βαρύτητας, της ισορροπίας, της αντοχής, μυϊκό έλεγχο, ευλυγισία. Περιλαμβάνει πολλά πηδήματα και πτώσεις ενώ χαρακτηριστική είναι και η ελεύθερη κίνηση της λεκάνης, σε αντίθεση με το κλασικό χορό. Έτσι ο Σύγχρονος χορός δίνει στο παιδί μια ξεχωριστή δυνατότητα έκφρασης μέσα από το σώμα και την ψυχή.

Χορευτική γυμναστική

Είναι ο συνδυασμός yoga, Pilates και μοντέρνου χορού. Το μάθημα αποτελείται από κινήσεις χορευτικές και διατάσεις. Οι ασκήσεις γυμνάζουν το σώμα και σε συνδυασμό με τη μουσική γίνεται ένας ευχάριστος τρόπος εκγύμνασης και τόνωσης όλου του σώματος για όλους τους ανθρώπους. Προσφέρει ευεξία, σωματική και ψυχική υγεία. Βοηθάει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, στην σπονδυλική στήλη όπως και στις αρθρώσεις.

Zumba

Η Zumba αποτελεί ένα πρόγραμμα γυμναστικής που περιλαμβάνει στοιχεία από αερόμπικ και χορούς. Στις χορογραφίες ενσωματώνονται στοιχεία: σάμπα, σάλτσα, μάμπο, χιπ-χοπ, πολεμικές τέχνες, λάτιν, ακόμα και ο χορός της κοιλιάς. Η zumba δρα στην υγεία του σώματος αλλά και στην υγεία της ψυχής.

Hip-Hop

Το hip-hop είναι χορός με ιδιαίτερο νόημα και ουσία. Μέσα από διάφορες χορογραφίες εκφράζει το ελεύθερο πνεύμα. Ο χορός μπορεί να αποτελέσει επίδειξη δύναμης χωρίς τη χρήση βίας ανάμεσα σε ομάδες νέων. Αποτελείται από 4 στοιχεία:

LATIN

Με τους λάτιν χορούς έρχεστε σε επαφή με διαφορετικές χορευτικές κουλτούρες, Αποκτάτε ρυθμό, ωραία κίνηση, αυτοπεποίθηση και γυμνάζεστε ευχάριστα. Στο λάτιν κατατάσσονται οι παρακάτω χοροί: